Hem > Blogg > Rocker lanserar Rocker Touch - Sveriges första biometriska betalkort

Rocker lanserar Rocker Touch - Sveriges första biometriska betalkort

Rocker lanserar Rocker Touch - Sveriges första biometriska betalkort

– Som utmanare till storbankerna testar vi hela tiden ny teknik för att utveckla enklare och smartare finansiella tjänster som hjälper konsumenter i vardagen. De biometriska korten är en del av vår strategi att erbjuda smarta betallösningar oavsett plattform. Korten underlättar för konsumenter eftersom man inte behöver slå in eller komma ihåg en PIN-kod vid betalningar längre, säger Andreas Norberg, chef Spara och Betala på Rocker.

Tiotusentals konsumenter i över 13 länder har betatestat biometriska kort och bland dem noteras en kundnöjdhet på 95 procent. I en global marknadsundersökning* uppger 76 procent att de är intresserade av biometriska betalkort och 81 procent är redo att använda sina fingeravtryck för verifikation istället för en pinkod.

– Vi rör oss allt mer mot mobila betalningar men vi ser att det fortfarande är väldigt hög efterfrågan på fysiska betalkort bland våra kunder. Om din mobil laddar ur eller om du tappar den behöver du ett kort för att kunna betala. Dessutom öppnar det biometriska kortet upp för fler möjligheter än att bara använda det som ett betalkort. I framtiden finns alla förutsättningar för att använda kortet för att låsa upp dörren till ditt hem, kontor eller till att starta bilen, säger Andreas Norberg.

Kortet är oerhört säkert eftersom auktoriseringen av betalningarna sker via en inbäddad fingeravtryckssensor. Biometrisk data lagras i chippet och lämnar på så sätt aldrig kortet.

– Det finns alltid en risk med koder och lösenord, speciellt om man använder samma på flera ställen, det biometriska avtrycket är otroligt svårt att förfalska. Det är så här betalkort kommer att se ut i framtiden, säger Andreas Norberg.

Det biometriska kortet är en av Rockers premiumprodukter och erbjuds som ett tillval i Rockers växande utbud av finansiella tjänster för privatpersoner.

Rocker Touch är framtaget i samarbete med världsledande korttillverkaren IDEMIA. IDEX Biometrics har levererat den högteknologiska biometriska sensorlösningen. Kortet är certifierat av Visa och kan därmed användas i kortterminaler över hela världen.

– Denna banbrytande lösning möter kundernas behov genom att fungera sömlöst med alla betalterminaler och utan beloppsgräns. Vi är glada över att arbeta med Rocker och IDEMIA för att bidra till smartare och säkrare kortbetalningar för denna innovativa teknologi, säger Catharina Eklöf, Chief Commercial Officer på IDEX Biometrics.

*(*Dentsu Data Lab, 3422 people in 14 countries, 2021.)

Om du vill veta mer, vänligen kontakta:

media@rocker.com

Tags

rocker touchbiometriskt kort

Kategorier

Kort