Vi skyddar dina personuppgifter

Här kan du läsa om hur vi skyddar dina personuppgifter när du använder dig av våra tjänster. Det är viktigt för oss att du känner dig trygg som kund hos Rocker. Om du har några frågor gällande hur vi skyddar dina personuppgifter kan du alltid höra av dig till oss på dataskydd@rocker.com

Vill du läsa mer om hur vi skyddar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har kopplade till dina personuppgifter kan du läsa det i vår personuppgiftspolicy.

Personuppgiftspolicy Oktober 2023

Snabbfakta om hur vi skyddar dina personuppgifter

Varför använder vi dina uppgifter?

För att du ska kunna använda våra tjänster behöver vi behandla dina personuppgifter. Det kan till exempel handla om att vi behöver:

  • Verifiera din identitet med hjälp av BankID
  • Kommunicera med dig
  • Ge dig en översikt över din ekonomi, inte bara gällande Rockers tjänster utan även samla information från dina andra bankengagemang
  • Ge dig relevanta erbjudanden
  • Undersöka och försöka förebygga bedrägeriförsök
  • Utföra kreditbedömningar
  • Utföra inkassoåtgärder
  • Uppfylla de regulatoriska krav som vi har när vi tillhandahåller tjänster
  • Utföra kundanalyser i syfte att utveckla våra tjänster

Vill du veta mer om varför vi använder dina uppgifter kan du läsa det i avsnitt två i vår personuppgiftspolicy.

Vilka typer av personuppgifter använder vi?

Vi hanterar personuppgifter som du lämnar till oss, exempelvis ditt namn, adress, email, telefonnummer, inkomstuppgifter och dylikt. I vissa fall (beroende på vilka av våra tjänster du använder) behöver vi även samla uppgifter från till exempel samarbetspartners eller kreditupplysningsbyråer. Uppgifter vi får från dessa aktörer kan till exempel vara information om din ekonomiska situation, kreditupplysningar, inkomstuppgifter, folkbokföring, civilstånd, eventuella betalningsanmärkningar och dylikt.

Vill du veta mer om vilka personuppgifter vi använder kan du läsa det i avsnitt två i vår personuppgiftspolicy.

Hur använder vi dina uppgifter?

Vi strävar alltid efter att skapa bättre och enklare tjänster för dig och för att göra det behöver vi ibland använda oss av dina uppgifter. Vi behöver även använda oss av dina uppgifter för att upprätthålla avtalet du tecknat med oss för respektive tjänst. Om du till exempel ansöker om en kredit hos oss behöver vi samla in uppgifter om dig för att avgöra om du har möjlighet att betala tillbaka krediten. Vi behöver även behandla vissa av dina uppgifter för att kunna hantera ditt användarkonto i appen, samt för att kunna kommunicera med dig i det fall du behöver vår support på något sätt.

Vill du veta mer om hur vi använder dina personuppgifter kan du läsa det i avsnitt två i vår personuppgiftspolicy.

Hur samlar vi in dina uppgifter?

Vi samlar in dina uppgifter dels från dig själv, då du registrerar dig i appen och/eller ansöker om någon av våra tjänster. Vi samlar även in uppgifter från andra aktörer om du till exempel ansöker om ett lån och vi behöver göra en kreditupplysning eller om du väljer att använda vår cConnect-tjänst och vi behöver samla in uppgifter från dina andra bankengagemang.

Vill du veta mer om hur vi samlar in dina personuppgifter kan du läsa det i avsnitt två i vår personuppgiftspolicy.

Vad har du rätt att begära gällande dina personuppgifter?

Dataskyddslagstiftningen ger dig ett antal rättigheter när det kommer till dina personuppgifter. Du har till exempel rätt att bli informerad om hur vi behandlar dina personuppgifter, rätt att få tillgång till de uppgifter vi behandlar om dig, rätt att begära rättelse om vi har registrerat något fel, rätt att återta ditt samtycke, rätt att motsätta dig behandling gällande direktmarknadsföring, rätt att motsätta dig behandling som stödjer sig på intresseavvägning, rätt att begära att vi raderar dina uppgifter, samt rätt att få en kopia på dina personuppgifter.

Vill du veta mer om vilka rättigheter du har gällande dina personuppgifter kan du läsa det i avsnitt sex i vår personuppgiftspolicy.

Om du vill nyttja någon av ovanstående rättigheter är du välkommen att kontakta oss på dataskydd@rocker.com

Hur och när delar vi dina uppgifter?

Beroende på vilken tjänst du använder hos oss kan det hända att vi delar dina uppgifter till samarbetspartners, myndigheter (såsom Polisen, Finansinspektionen, Skatteverket), tjänsteleverantörer (IT-leverantör, Swish, Trustly), en vän till dig (om du valt att splitta din kostnad), kreditupplysningsbyråer eller inkassoföretag. Vi behöver dela dina uppgifter för att du ska kunna nyttja våra tjänster, på grund av regulatoriska krav, eller för att göra kreditbedömningar.

Vill du veta mer om hur och när vi delar dina personuppgifter kan du läsa det i avsnitt tre i vår personuppgiftspolicy.