Om oss

Vi är Rocker

Vi löser problemet med komplexa finansiella processer genom att erbjuda en enkel och säker plattform. Det som gör oss unika är vårt fokus på användarvänlighet, säkerhet och innovation.
Prova gratis

1M+

Användare

170+

Länder Rockerkortet använts i

+286%

Rocker Pay tillväxt per år

4,7+/5

Kundnöjdhet

Bakgrund

Rocker AB föddes ur en gemensam frustration 2017. Grundarna Jonas Hultin, Dennis Ahlsén och Mathias Johansson, som gjort sig ett namn inom fintech-världen med Lendo, kunde inte låta bli att notera ett uppenbart problem - bankindustrin halkade efter i den digitala revolutionen.

På ett café i Tyresö funderade de över varför banktjänster kändes fast i det förflutna när andra sektorer snabbt utvecklades. Varför kunde kunder exempelvis inte hantera lån direkt från sina mobiler med samma enkelhet som andra tjänster kunde skötas från mobilen?

Detta var inte bara en irritation - det var ett betydande problem. Äldre system bromsade produktutvecklingen inom flera bankområden och gjorde det svårt att skapa användarvänliga appar med fokus på användarupplevelsen.

Driven av denna vision bestämde de sig för att förändra saker och ting. Deras lösning? Rocker AB.

På bara 3,5 månader lanserade Rocker sin första produkt: ett lån som sträcker sig från 10 000 till 100 000 kr, fullt hanterbart direkt från Rocker-appen. Men detta var bara början.

Under åren har Rocker rört sig framåt inom fler områden:

  • En betaltjänst (checkout) för begagnatmarknaden på Sveriges största köp och säljsajt Blocket.
  • Kort med kopplingar mot alla mobila plånböcker och utrustat med fingeravtrycksläsare som första aktör i Norden.
  • Open banking-verktyg designade för att hjälpa individer att optimera sin privatekonomi där privatpersoners ekonomiska hälsa står i fokus.

Målet med Rocker AB var att bygga en bank så som den borde fungera.

Grundare

Jonas Hultin
Jonas Hultin

Founder and CEO
LinkedIn

Dennis Ahlsén
Dennis Ahlsén

Founder and Chairman
LinkedIn

Mathias Johansson
Mathias Johansson

Founder
LinkedIn

Partners

Partner logoPartner logoPartner logoPartner logoPartner logoPartner logo

Användare

Milstolpar

Teknik och säkerhet

På Rocker kombinerar vi den senaste och mest avancerade teknologin för att erbjuda en trygg, robust och anpassningsbar plattform - vilket är grunden för allt vi gör. Vi har lagt enkelhet, funktionalitet och prestanda i centrum av vår plattform. Genom att integrera banbrytande och effektiva teknologier ser vi till att våra system med tillförlitlighet kan behandla stora volymer av finansiell data på ett säkert sätt. Med stöd från branschledare som Google, garanterar vi en säker och stabil service.

Rocker har en strikt informationssäkerhetspolicy som blivit granskad av en oberoende extern partner (https://fcg.global/). Policyn grundar sig på:

  • Lag (2010:751) om betaltjänster
  • Finansinspektionens föreskrifter och allmänna råd (FFFS 2010:3) om betalningsinstitut och registrerade betaltjänstleverantörer
  • Finansinspektionens föreskrifter (FFFS 2018:4) för betaltjänsteleverantörer
  • EBA:s riktlinjer för hantering av IKT-risker och säkerhetsrisker (EBA/GL/2019/04)

Hållbarhet

Vår vision är att bygga marknadens bästa plattform för vardagliga finansiella tjänster och hållbara betalningar. Vi vill bidra till att göra det samhälle som vi är en del av, lite bättre. Vi vill driva ett företag med hög etisk standard som skapar nytta för många. För dig som kund och för alla andra som vi förhåller oss till.

När vi pratar om hållbarhet, menar vi hur vi påverkar samhället ur sociala, miljömässiga och ekonomiska aspekter. Det handlar bland annat om att vi agerar etiskt och inte bryter mot mänskliga rättigheter. Att vi värnar våra kunder och motverkar överskuldsättning. Att vi tar väl hand om våra medarbetare. Eller att vi förbrukar resurser så varsamt som möjligt.

Hållbarhetsarbetet bedrivs och styrs inom ramen för Rockers ordinarie organisation och bolags­styrning. Rockers styrelse beslutar årligen om företagets hållbarhetspolicy och följer löpande upp och utvärderar företagets hållbarhetsarbete.

Styrelsen slår fast målsättning och inriktning för hållbarhetsarbetet. VD, med stöd av företagsledningen, har det övergripande ansvaret för arbetet med åtgärder samt uppföljning.

Rocker stolt sponsor till Rinkeby United

"På Rocker är vi övertygade om att en inkluderande kultur skapar de bästa förutsättningarna för framgång. Motion och välbefinnande är en del av den kulturen. För att främja sport och lärande och för att laget ska fortsätta att utvecklas, kommer Rocker att sponsra Rinkeby United säsong 2023" - Jonas Hultin, VD Rocker.

Rinkeby Uniteds A-lag spelar i division 3 och har funnits sedan 2013. Klubben engagerar spelare i åldrarna 7-40.

"Rinkeby United sprider glädje till många i vårt område, både på och utanför planen. Vi använder fotboll som en nav och språngbräda för integration, gemenskap och positiv utveckling för området och dess invånare. Genom Rockers initiativ har klubben möjlighet att nå ännu fler människor i våra områden, för att skapa en meningsfull och rolig inkluderande miljö" - Garip Günes, grundare av Rinkeby United

Nyheter

Börshajen

Andreas Norberg på Rocker gästar Börshajen och berättar om hur smart teknik kommer att hjälpa oss spara mer pengar

Biometriskt kort

Rocker lanserar Sveriges första biometriska kort

Snowdrop

Rocker samarbetar med Snowdrop